28 Ocak 2012 Cumartesi

SKİNS KONUSU

İngiltere'de 2007'de başlayan bir gençlik dizisidir. Her bölümde karakterlerden birine odaklanıp, onun sorunları üzerine yoğunlaşır.

http://www.webtvwire.com/wp-content/uploads/2009/02/skins-logo.jpg

Dizinin ana karakterleri şunlardır ;
http://youknownobody.files.wordpress.com/2010/06/tony.jpg
Tony: Dizinin en şerefsiz karakteri. bu arkadaşta tip, para, zeka gibi etmenler mevcuttur,okulda iyidir, ağzı laf yapar. Diğer arkadaşlarının aileleri Tony'yi örnek öğrenci olarak gösterirler. Okuldaki çoğu kişinin uğruna can vereceği michelle ile beraberdir, ama yine de doyumsuzdur, her fırsatta michelle'i aldatmaya yönelir, arkadaşlarına yalan söyler, ortalığı karıştırmak için insanları manipule eder. eğlence için insanların kırılmasını önemsemez.
http://www.e4.com/images/mb/E4/skins/editorial/skins_cassie_profile_reg.jpg

Cassie: Dizideki çatlak karakter. bu kızın  yemek yememe, ya da yiyince abartma gibi bir hastalığı vardır ve bir klinikte kalmaktadır. çoğu cümlesine "vauv" diyip başlar, konuşurken sürekli gülümser, genelde konuyu uzatmadan lafa girer. ilk sezonda yavaş yavaş sid'e aşık olur ama sid'in ilgisizliği yüzünden duygusal travmalar yaşar. şirin bir kızdır.
http://blog.nj.com/entertainment_impact_tv/2008/08/large_skins-jal.jpg

Jal: Zenci kızımız iyi bir şekilde klarnet çalar. babası ünlü bir rapçidir, annesi ise ölmüştür. babası jal'e annesine benzememesi yüzünden soğuk davranmaktadır. Kardeşleri ise jal'in aksine kıro zenci tiplemeleri olma yolunda hızla ilerlemektedir. Jal etrafındaki insanlara mantıklı tavsiyeler verir ama genelde dinlenmez, michelle'in en iyi arkadaşıdır.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/52/Chri_3.jpg
Chris: Ailesiyle çok büyük problemler yaşamasına rağmen gruptaki en neşeli insandır. Para olayına fazla kafası çalışmaz. uyuşturucu ve kızlar hayatında en büyük yer işgal eden şeylerdir. Okuldaki psikoloji öğretmeni angie'ye sırılsıklam aşıktır ve onu sürekli baştan çıkarmaya çalışır.
http://www.e4.com/images/mb/E4/skins/editorial/skins_sid_gang_reg.jpg
Sid: Dizideki en ezik karakter denilebilir sid için. kendisi gözlüklü, giyimine kuşamına dikkat etmeyen bir ergendir. dersleri kötüdür, çok zengin sayılmaz, şanssızdır. olamadığı ve yapamadığı şeyler yüzünden ailesinden azar yer. tony'nin en yakın arkadaşıdır ama genelde tony sid'i kafasına göre yönlendirir. sid michelle'e aşıktır ama onun kendi ayarında biri olmadığını bilir. cassie'nin kendisine olan ilgisini de anlayamayacak kadar da dangalak bir insandır kendisi. yine de favorimdir.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e/ef/Maxxie.jpg
Maxxie: Bu arkadaşımız baya bi yakışıklıdır ama gaydir kendisi. tap dansçısıdır. Arkadaşlarının karı kız muhabbetine pek katılmaz. anwarla sıkı dosttur ama anwarın müslüman olması aralarını biraz açar.
http://images.wikia.com/enskins/images/0/01/Anwar-2.jpg
Anwar: Dniyle dünya zevkleri arasında seçim yapamayan müslüman gençtir. Kızlarla seks hayalleri kurar, içki uyuşturucu kullanır ama bir taraftan da 5 vakit namaz kılar, ailesinin dediklerine özen göstermeye çalışır. en yakın arkadaşının (maxxie) gay olması da kendisiyle iyiden iyiye çelişkiye düşürür.
http://www.virginmedia.com/images/skinsmichelle-431x300.jpg
Michelle: Gruptaki en güzel kız. tony'nin sevgilisidir, ona deli gibi aşıktır ama tony'nin gözü dışardadır. Genelde bunu görmezden gelir. sid'in kendisine aşık olduğunu bilir ve tabii ki yüz vermez. Annesinin genç sevgilileriyle dalaşır, yine de annesini sever.
http://images.wikia.com/enskins/images/5/59/Effy_series_1.jpg
Effy: Tony'nin çok sevdiği kız kardeşi. sessiz sedasız bir kızdır, ailesine iyi gözükür, gece erkenden yatar amaa ailesi yattıktan sonra pencereden kaçıp gece alemlerine akar. göze gece dışarı çıkmak için ufak gibi gelebilir ama gece evden ayrıldığında son derece rahattır, underground mekanlara uyumu inanılmazdır. sabah geldiğinde abisi onu çaktırmadan eve alır. hiçbirşey yapmamış gibi makyajını silip kahvaltıya iner, süperdir.


Skins  ergen kitlesini hedef almasına rağmen yetişkin içerik oldukça fazladır. gerek argo olsun, gerek çıplaklık derecesi olsun +18 dir. Dizide uyuşturucuya içki kadar normal bakılması bana ilginç gelen noktalardan. sonuçta 17 yaşında gençler söz konusu ama her türlü uyuşturucu, içki ve ot türevi maddeye rahatlıkla ulaşabiliyorlar. Ailelerinin para ve özgürlük konusundaki rahatlıklarına rağmen ebeveynlerine karşı son derece asiler. evlerde argo kullanımı gerek ebeveynlerde gerek gençlerde çok yaygın, aşırı özgürlüğü kaldıramama, arkadaşlarından başka kimseye saygı duymama gibi problemleri var bu gençlerin, artı acayip dağınık ve pis yaratıklar bunlar, belki çoğunlukla sarhoş olmalarının da etkisi olabilir bilemeyeceğim. 1-2 yerde amerikan dizilerine göndermeler var  ama bu dizi pek amerikan gençlik dizilerine benzemiyor. ne gossip girl'deki fazla paranın batması gibi durumlar var, ne dawson's creek'teki, o.c.'deki gibi kim kime aşık karıştırmıyoruz, pembe dizi havası yok. sadece ergenlerin klasik sorunlarını ve ingilizlerin çarpık aile yapısını gerçekçi bir atmosferde anlatan bir dizi bu.

12 yorum:

  1. pardon ama bu dizi hakkında en ufak bir şey bilmediğin o kadar açıkki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Öncelikle tüm Sezonlarin izlenip böyle bir değerlendirme yapılması gerekirdi.

      Sil
    2. şey dizide kimler çıkıyor veya ölüyordu veya karekterleri değişiyo

      Sil
  2. nasıl yani sayın adsız

    YanıtlaSil
  3. Sadece ilk bölümü izlediğin o kadar belli ki.

    YanıtlaSil
  4. Skins hakkında bilmediğin çok şey var admin

    YanıtlaSil
  5. karakterleri yanlış tanıtmşsın admin 1. bölümü izleyip bunu yazmıssın bi bok bilmiyosun

    YanıtlaSil
  6. hımm bir ben izliyim bakim sonra da blogumda yazayım

    YanıtlaSil
  7. ben 3 günde 8. bölüme geldim ve çok sevdim açıkcası harika ama çevremdekiler 3. sezondan sonrası kötü diyorlar...

    YanıtlaSil
  8. dizide kimler ölcek söleyin lütfenn

    YanıtlaSil
  9. Sadece ilk sezonun birazını izlediğin o kadar belli ki belki de sadece ilk bölümü izleyerek yorumladın o dizi anlattığından çok daha fazlası o karakterler izledikçe anlıycaksın neler yaşadıklarını o dizi senin anlattığından o kadar farklı ki...

    YanıtlaSil
  10. Sadece ilk sezonun bir kaç bölümünü izleyip açıklaman o kadar kötü ki öğrende gel senin öyle anlattığın insanlar o izlemediğin bölümlerde başlarına o kadar çok kötü şeyler geliyor ki ama bilmiyorsun izleyip öyle gel admin...

    YanıtlaSil